Om Rånocken

För oss som bor här och känner att färgen behöver förbättras, eller er som bara gillar färgen på våra hus, så hittar ni färgkoderna under dokument. Där hittar ni även en karta över våra parkeringsplatser.

Rånocken är beläget i Rotebro i Sollentuna kommun. Bostadsområdet uppfördes 1989 och har varit en bostadsrättsförening fram till november 2007 då samtliga medlemmar friköpte sin bostad. Då omvandlades bostadsrättsföreningen Rånocken till samfällighets-föreningen Rånocken.

Föreningen består av 55 hushåll fördelade på 10 radhuslängor och en föreningslokal. Området ligger nära till kommunikation men ändå med behagligt avstånd från detsamma. Utbudet av idrott och friluftsliv är stort. Här lockar öppna fält, golfbanor, fotbollsplaner, tennisbanor, ridhus, skog och ytterligare en bit bort Järvafältet.
     
Bakom knuten står bussen och väntar på ändhållplatsen, Holmboda och tar dig ner till pendeltågsstationen på endast 6 minuter. Rotebro är utan tvekan en mycket barnvänlig del av Sollentuna. Här finns flera dagis, lekparker och grönområden.

Den nya dataskyddslagen som träder i kraft 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen (PUL) gäller alla som behandlar personuppgifter (namn, adresser, fastighetsbeteckningar etc.) Alltså även om som samfällighet. Styrelsen ser över vilka uppgifter vi och Riksbyggen har samt ser till att skydda dessa enligt kraven i den nya lagen.

Vad är en rånock egentligen?
rå, rå- - horisontal stång som bär upp ett råsegel. rånock: yttersta änden av en rå. råsegel: fyrsidigt segel fäst till en råVälkommen till oss!